Blommor och arrangemang runt kistan

Kistdekorationer är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av kyrkorummet. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga. Även om det finns många traditioner kring kistdekorationerna så har de numera utvecklats på samma sätt som tidiningarnas dödsannonser och blivit mycket mer personliga och fria.

 

Upphovsrätten till bilderna i galleriet tillhör Interflora.

Sorgarrangemanget är en viktig del i arrangemanget kring en begravning. Den utgör ett stort blickfång och avgör vilket totalintryck man skall få av kyrkorummet. Målet är att ceremonin ska bevaras som ett ljust minne hos de anhöriga. Även om det finns många traditioner kring sorgarrangemangen så har det numera utvecklats på samma sätt som tidiningarnas dödsannonser och blivit mycket mer personliga och fria.

 

Upphovsrätten till bilderna i galleriet tillhör Interflora.

Kondoleansblommor skickas oftast före begravningen hem till anhöriga och familj som förlorat en nära eller kär. Det vanligaste är att kondoleansblommor går i ljusa svaga färger.

En liten handbukett som läggs vid kistan eller i graven är brukligt att ta med sig och det är idag lika vanligt att män som kvinnor använder det som en hälsning.

 

Upphovsrätten till bilderna i galleriet tillhör Interflora.

Här visar vi ett urval av våra egna bilder över kistdekorationer tillverkade av våra lokala leverantörer.

Vi beställer givetvis hos den blomsterhandel där ni brukar handla.

Har ni inga önskemål om det så kan vi rekomendera Maywis blommor i Klippan tel:0435-711804