Hur gör jag nu?

Vårt mål är att varje begravning vi är med och arrangerar blir så bra och personligt präglad som möjligt. Vi vill att begravningen ska leva kvar som ett vackert minne för alla som deltar.

Om ni så önskar kan vi ombesörja tryckning av program så att alla ska kunna följa ceremonin. Programmet blir dessutom ett värdefullt minne efteråt, även för de som inte hade tillfälle att komma på begravningen.

Vi sammanställer ett vackert minnesalbum, där hela begravningen med ceremoniprogram och namn på medverkande finns med. Liksom en förteckning över de som har hedrat den döde med blommor eller minnesgåvor. Vi fotograferar även översiktsbilder av blomstergärden. Ett minne som vi vet att du kommer att få glädje av.

På begravningsdagen

I god tid före begravningen finns vi på plats och ser till att kistan placeras i lokalen. Vi dekorerar med de blomsterarrangemang som har levererats och gör övriga förberedelser.

Vi tar emot gästerna och svarar på deras eventuella frågor.

Efter begravningen väljer man ibland att fortsätta sin gemenskap vid en minnesstund.

Vi bär ut blommorna och placerar de på anvisad plats.

Vid kremationsbegravning för vi sedan kistan till krematoriet.

Gravsättningen

Vid jordbegravning sker gravsättningen oftast i direkt anslutning till ceremonin. Via begravningsavgiften står församlingen för kostnader för bärare som vi ordnar. Det finns även möjlighet för anhöriga att själva bära kistan.

Vid kremationsbegravning följer gravsättningen av urnan/askan ofta någon månad därefter.